logoWeb
address

Hinsdale Covenant Church

Hinsdale, IL

  • New addition and Entrance Old sanctuary before renovation
  • New Entrance Canopy View of sanctuary after renovation
  • New Sanctuary Original entry path traveled past toilet rooms into the south wing
  • Entry from Narthex/Gathering space The new entry path flows into the south wing through a parlor
  • Library and Meeting Room Design floor plan
  • Library and Meeting Room View of the sanctuary from the back of church
  • Library and Meeting Room View towards south wing from the back of church
  • Library and Meeting Room View from the balcony seating
  • Library and Meeting Room View of the south wing from the chancel
  • Library and Meeting Room Now visitors can see the sanctuary from the gathering space
     

Recent Work

Past Experience:

Renovations to this Gothic Church Sanctuary originally constructed in 1930 include a much-improved entry sequence, increased seating capacity, better visibility throughout the Sanctuary, new lighting, improved audio-visual system, refinished pews, and new finishes. Due to the location of parking and a previous Garden Court addition most members entered the Sanctuary from a corridor that passed by toilet rooms. By removing a bearing wall, adding glass doors, and a folding glass wall, new visitors can now easily find their way into the Sanctuary from the Garden Court entrance.

Recent Work

Past Experience:

Recent Work

Past Experience:

© 2018 Faith Environ Studio, All Rights Reserved