New Two-Story Addition
Church Before
New Stair/Bell Tower on the right
View from parking lot
Site Plan
First Floor Plan
Second Floor Plan
Narthex Entrance
Former exterior colored glass windows
Narthex/Gathering Space
New Sanctuary Entrance Doors
Former exterior windows
Renovated space for the Nursery
New second floor Meeting Room
New Music Rehearsal Room
New Second Floor Corridor
New Toilet Room
Renovated Lower Level Corridor
Grace Lutheran Church

Glen Ellyn, Illinois

This 1950’s era Church is located on a tight site near downtown Glen Ellyn. It was in dire need of a new accessible Entrance, larger Narthex/Gathering, meeting spaces, elevator, and toilet rooms. The new three level addition was designed to meet the accessibility needs of the Church and be aesthetically sensitive to the original building design. The new bell tower/egress stair enhances the identity as a place of worship. An accessible entrance is provided from the parking area and connects the new elevator. The vertical west facing windows of the Sanctuary were kept intact and custom designed interior lighting maintains the translucency of the colored glass. The large expansive glass window of the addition has a cathedral ceiling above the new meeting space. 

Scroll to Top